MIK & PIW Groep Podcasts

Kanskracht#19 over Maatschappelijke diensttijd met Ankie Pihler, Nicky Linskens, Sven Balk en Raymond Clement

April 11, 2022 MIK & PIW Groep Season 2 Episode 19
MIK & PIW Groep Podcasts
Kanskracht#19 over Maatschappelijke diensttijd met Ankie Pihler, Nicky Linskens, Sven Balk en Raymond Clement
Show Notes

Maatschappelijke diensttijd (MDT) is de ontdekkingsreis voor jongeren naar de beste versie van henzelf. Een kans voor jongeren om hun talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst. Dat doen ze door de handen uit de mouwen te steken bij bedrijven en organisaties. Het maatschappelijk uitzendbureau is een initiatief van MIK & PIW Groep en JENS, in nauwe samenwerking met Trajekt en wordt ondersteund door een breed scala aan organisaties zoals onderwijsinstituten, organisaties in het jeugd-, welzijns- en zorgdomein, partners in arbeidsmarkttoeleiding, Zuid-Limburgse gemeenten, werkgevers (LWV) en bedrijfsnetwerken als JINC. 

Raymond Clement, bestuurder van MIK & PIW-groep en Sven Balk, directeur van JENS trappen het project bij Ruud Kleinen aan tafel af. Ankie Pihler van JENS en Nicky Linskens van MIK & PIW-groep zijn er ook, zij gaan dieper in op de doelen en ambities. Zie jij (binnen jouw organisatie) mogelijkheden voor het bieden van MDT-plekken? Reageer dan op deze post.

Meer informatie: 

https://www.zonmw.nl/nl/onderzoek-resultaten/jeugd/programmas/programma-detail/actieprogramma-maatschappelijke-diensttijd/

Kanskracht is de podcastserie van MIK & PIW Groep.
Een podium voor én door professionals in kinderopvang en sociaal werk.

Heb jij ook een Kans Krachtig verhaal door je werk of zienswijze in/of rondom sociaal werk of kinderopvang?
Meld je dan aan via het aanmeldformulier.

Meer informatie over de MIK en PIW Groep
https://mik-piwgroep.nl/